woensdag 20 augustus 2008

Tekeningen bij gemeente

Ondertussen zijn de bouwtekeningen ook bij de gemeente. We hadden nog pech want de tekenaar van onze architekt was langdurig ziek geworden, dus hij kon de tekeningen niet voor september maken. Onze architekt had nog gezocht naar iemand, maar niet gevonden. Toen zijn wij maar even gaan zoeken en warempel, met een paar telefoontjes hebben we iemand gevonden. En die blijkt dan ook nog een broer van een vriendin van ons te zijn.. Hij heeft het hele zaakje in zijn computer gestopt en heeft de tekeningen gemaakt. Deze liggen dus nu bij de gemeente. Ben benieuwd hoe deze fase nu gaat verlopen.
In de fase van de welstand hebben we nog wat aanpassingen moeten doen. Hoofdmassa moest duidelijk zichtbaar blijven, uitbouw aan de voorkant mocht niet, aan de zijkant moest het een meter terugblijven enz. (ik had er een tekening bij willen doen van hoe het huis er nu uit ziet maar dat lukt me nog niet)

Windturbines

Tijdens onze vakantie in Vlissingen zijn we ook even bij het testveld kleine Windturbines in Zeeland gaan kijken. Op dit testveld staan een 7-tal kleine windturbines die o.a. getest worden op: opbrengst (bij harde en zachte wind) en geluidsproductie. De resultaten worden als het goed is deze maand bekend gemaakt.
Dit veldje was wel leuk om te zien. De turbine die wij op het oog hadden wordt gemaakt door een fabriekje die naast het testveld staat (die durft dus wel). Er stond behoorlijk wat wind maar een enkele turbine stond toch stil. Daarnaast was er veel verschil in geluid. Bij twee turbines hoor je elke zwiep en piept het geval behoorlijk. Degene die wij op het oog hadden was geruisloos (foto 2, kon je niet horen boven de wind!)
Maar we hebben ook een nummer 2 op het oog (derde foto). Die ging ook als een speer.

Ondertussen hebben wij de procedure bij de gemeente opgestart. Een windmolen valt in de categorie, bebouwing, zijnde geen gebouwen waar ook bv schotelantennes onder vallen. Maar ja, wat voor regels moet je stellen aan een windmolen..
Ze wisten niet zo goed wat ze er mee aanmoesten. En toch kregen we eind juli een brief van de gemeente dat ze een ontwerpbesluit hebben gemaakt waarmee ze ons vrijstelling willen geven volgens artikel 19 lid 3 van de Wet op de ruimtelijke ordening. Deze ligt nu ter inzage en als er geen reacties op komen dan krijgen we toestemming.
Deze turbine mag dan op een hoogte komen van 7,60 m en moet niet prominent zichtbaar zijn vanaf te weg. Ondertussen hebben we laatst op een verjaardag wat deskundige gesproken over windstromen. Een vriendin van ons heeft een studie gemaakt van ozonlagen e.d. en heeft dus ook meer dan de gemiddelde leek verstand van luchtstromen. Er schijnen hele formules achter te zitten en die kon ze niet meer reproduceren. Wat wel duidelijk was; hoe hoger de turbine, hoe harder te wind (en dus de opbrengst). En het is ook afhankelijk van de gebouwen, bomen in de omgeving.. Dus we moeten nog eens nadenken over een goed plekje..
Posted by Picasa


Aanvulling dd. 6 augustus 2008:
Voor de leergierigen is er op wikipedia vanalles te vinden over "wind profile".
De KNMI heeft echter een overzichtelijke tabel waar alles in staat wat wij moeten weten. De windsnelheid neemt logaritmisch toe met de hoogte (fijn om te weten), maar concreet voor ons: het verschil in windsnelheid tussen 7.1 en 4.8 m hoogte is ongeveer 0.5 m/s (4.5 vs 4.0 m/s). Of anders gezegd: we winnen ongeveer 10% aan rendement met de vrijstelling die de gemeente ons gegeven heeft.

vrijdag 15 augustus 2008

Schuur 5


isolatiemateriaal, platen met groef en veer die je mooi kunt leggen.

ook hier weer panlatten, en landbouwplastic tegen de regen.
de randen afwerken.Posted by Picasa

Schuur 4

Dakgoten er op maken






Beginnen met het isolatiemateriaal

Posted by Picasa

Schuur 3

panlatten, moeten er later weer vanaf, maar zo kun je in ieder geval het dak op lopen.

dampwerende folie


Deze dus
Posted by Picasa

Schuur 2

Sporen er op

underlayment er op


Posted by Picasa

verbouwing schuur

Asbeste verwijderen

Spanten er in.
Gordingen ertussen
sporen er op.Posted by Picasa

Zoekresultaten