woensdag 25 november 2009

Viba cafe


Komende donderdag (3 december) weer een interessant Viba cafe.


Manifest gezond kunstlicht:
de waarheid over de spaarlamp en de gloeilamp

Zie ook de Vibavereniging

zondag 22 november 2009

Afval voor de een, bouwmateriaal voor de ander

We hebben een plateautje gemaakt voor de wasmachine. Dit is gemaakt van balken van 70 mm dik. Dit zijn rest-stukken van spanten voor een nieuw theehuis (vrienden van ons). We hebben nu ruimte om dingen op te slaan, dus geregeld krijgen we dingen toegeschoven. Als het kan, proberen we materialen opnieuw in te zetten, en zo niet, dan gaat het de kachel in.
Uit het oude huis hadden we al eerder het volgende opnieuw gebruikt voor in het Actorium: keuken, plafondplankjes, kasten, lambrizering, isolatiemateriaal enz.
Posted by Picasa

woensdag 18 november 2009

Mozaiek


Een goede manier om van je oude tegels af te komen is mozaiëken. Een leuk en minder zwaar werkje (ter afwisseling van het leemstucen).
In de loop van de jaren heb ik tegels verzameld. En ook Piet had nog wat tegels voor ons achter gelaten. Gewoon met de hamer kapot slaan en dan maar puzzelen (qua kleur en vorm). Tegels van de zelfde dikte is het meest handig maar ik laat ook deze "goude"regel al los als ik dat nodig vind.

Ik was al eerder aan de slag gegaan in ons huidige huis. Daar had ik de badkamer de vensterbanken al voorzien van een mooi kunstwerk.


In Barcelona was ik erg onder de indruk van Gaudí en heb ik me laten inspireren.






Op dit muurtje achter de wasbak ben ik dus wel trots.
Posted by Picasa

lekker windje


De zon is er vandaag niet of nauwelijks geweest. Wel een lekker windje. Om 16 uur stond de dagteller op 0,61 kwh
Posted by Picasa

Zoekresultaten