zondag 13 juni 2010

Vlierbloesem





De vlier doet het fantastisch in onze tuin. Genoeg bloemschermen voor vlierbessensiroop! Hieronder het recept.



Fris vlierbloesemdrankje

Wat hebben we nodig?

30 vlierbloemschermen
1 liter kokend water
1 kg suiker
4 à 5 citroenen
20 gr citroenzuur
Hoe bereiden we ons drankje?

Kook 1 liter water, los er de suiker in op
Doe 30 bloesems + stukjes citroen met schil en citroenzuur in een kom (liefst inox)
Gebruik alleen citoenen waar de schil onbehandeld is anders zonder de schil!
Giet er het kokende suikerwater bij
Laat 4 dagen trekken op een koele plaats
Zeef
Verdeel alles in porties
Bovenstaand mengsel kan diepgevroren worden. Een koffielepeltje van het diepgevroren mengsel als bodempje in een glaasje champagne of mousserende wijn zorgt voor een prima en uiterst verfrissend” aperitiefje, wil men een iets straffer aperitief, dan kan men aan het geheel nog een scheutje witte rhum toevoegen. Ook als sorbet komt het mengsel uitstekend tot zijn recht, in een mooi sorbetglas met een beetje witte rhum overgoten, is dit een feestelijk tussendoortje, en op een zwoele zomeravond bij onze zomerse barbecue helpt dit laatste om onze maag even tot rust te laten komen alvorens ons terug op het zwaardere werk te gooien.
Dit mengsel is ook dorstlessend in zéér koud spuitwater, het wordt toegevoegd naar eigen smaak.
Posted by Picasa

Zoekresultaten