zondag 18 januari 2015

Delen is het nieuwe hebben


We hebben al eerder geëxperimenteerd met delen. Zo zijn wij al meer dan 10 jaar lid van de huizenruilsite; intervac.  Dat heeft ons al op hele interessante plekken gebracht voor onze grote én kleinere vakanties. Ook hebben we hier verteld over wooffers. Deze hele weblog is ook een vorm van delen, en wel onze kennis en ervaringen met het ecologisch bouwen. Internet maakt het mogelijk om in contact te komen met mensen en zo allerlei zaken te delen. Op internet zijn er ook leuke artikelen over te vinden. Ik wordt er in elk geval ook elke keer weer blij van. Je ontmoet leuke mensen, je werkt samen aan projecten, je komt tot nieuwe ideeën.
Een nieuw initiatief is de open inloop houtbewerken. We hebben allerlei houtbewerkingstools tot onze beschikking. Nu onze verbouwing van het huis klaar is krijgen we meer tijd om wat creatieve houtbewerkingsprojecten aan te pakken.
Een keer in de maand organiseren we daarom een open inloop houtbewerken. Tegen een kleine vergoeding (vooral om bv af en toe een nieuw zaagblad te kopen) kun je langs komen en aan je eigen projecten te werken en ook andere te helpen met hun projecten. We hebben hiervoor een googlecommunity geopend. Het makkelijkst is om daar lid van te worden, dan blijf je op de hoogte. Je kunt ook zoeken houtbewerken nieuwekampen.







Zoekresultaten