De overheid verplicht de burger tegenwoordig om het regenwater dat op zijn perceel valt, op zijn eigen perceel te infiltreren.
Het mag dus niet meer geloosd worden op het riool!
Hier wordt helaas nog veel de hand mee gelicht, maar officieel moet je dus alle dakgoten laten uitkomen op een verlaagd deel van je perceel. Dit kan een poel zijn, of een groot gat opgevuld met grind, een kelder voor een grijswatercircuit, of speciale infiltratieboxen.
Het voordeel van infiltratieboxen, is dat je er een stoep, oprit of zelfs gazon overheen kunt aanleggen.
Maar hoe bereken je nou hoeveel m3 je nodig hebt bij een bepaald dakoppervlak? Hier blijkt weinig over te vinden zijn op internet, terwijl de vuistregel zo simpel is:
Er valt bij een flinke bui 20 mm regen per m2: 20 liter per m2
Een dak oppervlak van 100 m2 heeft dus een infiltratiebuffer van 2000 liter (2 m3) nodig.
Met dank aan GeoPex.
Een andere bron, die ik naderhand nog vond: Lenntech
woensdag 22 september 2010
zondag 12 september 2010
Vijver schoonmaken
Gisteren was het prachtig weer. Een mooie dag dus om de vijver wat te stofzuigen. Met het maken van de vijver is er nogal wat zand mee in de vijver gekomen. Een tip kwam van de buurman: Sluit een stofzuigerslang aan op de waterpomp!. Zo gezegd, zo gedaan. Met snorkel en de stofzuiger over de bodem. Dat leek te lukken, totdat er wat teveel zand in kwam en de pomp vast liep. Vandaag dan maar even de pomp uit elkaar halen (regent toch :( )
Labels:
Natuurlijke zwemvijver
Abonneren op:
Posts (Atom)