zondag 18 oktober 2009

Badkamer aangesloten

De (bestaande) badkamer boven heeft eigenlijk 3 afvalstromen:
- douche
- bad
- wc
Het douchewater moet via de warmte-terugwin-eenheid (douchewater wtw), en kan daarna onze eigen waterzuiveringsinrichting in, het badwater kan rechtstreeks daarnaartoe, en de wc komt vooralsnog op het gewone riool uit. Scheiden bij de bron.
Vroeger kwam alles in één dikke pijp naar beneden, maar nu is het omgebouwd naar 3 aparte buizen. Het was een heel gepuzzel en gepruts, maar het is nou toch wel mooi geworden. Het heeft ook het nodige breekwerk gekost, zoals je op de foto's kunt zien.

Naast de afvoer moest er natuurlijk ook aan de aanvoerkant het een en ander aangelegd worden. Warm water komt binnen via een circulatieleiding vanuit de schuur (let even speciaal op dat koperen kunststukje met 3 t-stukken en 2 bochtjes, dat ik zelf gesoldeerd heb, en daarna de loodgieter nog een keer; veel van geleerd).
Het verwarmingswater (dikke witte buizen) circuleert voorlopig alleen via het radiatortje in de badkamer, maar straks ook via de vloer- en wandverwarming. De verdeler voor de vloerverwarming hangt er al (op de kop getikt op marktplaats).

Geen opmerkingen:

Zoekresultaten