woensdag 13 april 2011

Rabarbertaart



Vandaag rabarbertaart gemaakt. Ik had een rabarberplant van de vorige eigenaren overgehouden. Deze heb ik verzet naar de nieuwe plek van de moestuin. En hij doet het fantastisch. Vanmiddag eens kijken hoe die smaakt. Hieronder het recept wat ik gebruikt heb. Gebruikt van een collegablogger.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Maak een cakebeslag van 150 gram (gesmolten) boter (of margarine of van beide een deel), 150 gram suiker, 3 eieren en 150 gram zelfrijzend bakmeel. Begin met het mixen van de boter en de suiker. Voeg één voor één de eieren toe terwijl je blijft mixen op de hoogste stand. Neem er de tijd voor. Hoe luchtiger, hoe beter. Schakel de mixer op de laagste stand en schep er het zelfrijzend bakmeel bij. Doe het beslag in een taartvorm. Neem ongeveer 750 gram rabarber. Maak die schoon en snijd ze in stukjes. Voeg suiker toe naar smaak (wij houden van behoorlijk wat suiker in deze taart) en drie eetlepels custardpoeder. Meng het goed door elkaar en leg het mengsel op het cakebeslag. Bak de taart in ca. 5 kwartier mooi bruin en gaar. Serveer lauw met een dot slagroom en/of een bolletje ijs.
Een lekkere variatie is om wat aarbeien aan de stukjes rabarber toe te voegen. Ook kun je variëren door vanillesuiker erbij te gebruiken of een lepel koekkruiden aan het cakebeslag toe te voegen. Eigenlijk is het een fantastisch basisrecept waar heel veel op te variëren valt!

Geen opmerkingen:

Zoekresultaten