zondag 5 januari 2014

Strobouw (1)

Omdat we een van onze schuren willen renoveren, zijn we ons gaan verdiepen in strobouw. We zijn al een tijd lid van Strobouw Nederland, als toegangsdeur tot alle kennis op dit gebied, maar tot nu toe hadden we daar nog geen gebruik van gemaakt.
Het beste kun je leren van mensen die het in de praktijk ondervonden hebben, dus onze belangrijkste informatiebron zijn Pjotr en Audrey uit Veghel. Zij hebben hun eigen huis van stro gebouwd, en daarnaast een aantal kleinere projecten uitgevoerd en begeleid.
Ons uitgangspunt was om met een minimale ecologische voetafdruk, maar ook met een minimale financiƫle voetafdruk onze verbouwing te realiseren. De combinatie van deze twee is een extra uitdaging, want ecologisch betekent vaak dat het een stuk duurder is dan regulier.

We hebben ook een boekje aangeschaft.  Bouwen met stro, Michel Post. Hierin staan diverse projecten uit Nederland waar met stro is gebouwd. "Er zijn ongeveer 20 verschillende bouwmethoden bekend waarmee een huis van stro gebouwd kan worden.". Wij zullen verslag toen naar onze zoektocht voor welke methode voor ons het beste gaat werken.


Geen opmerkingen:

Zoekresultaten