zondag 26 oktober 2008

Inspiratie

Vandaag een inspirerend bezoek afgelegd. Vrienden van ons uit het Claraklooster in Den Bosch hadden ons al meerdere malen gewezen op een stel die een huis met land hadden gekocht in Gemonde. Zij bouwde ook duurzaam en blijkbaar hadden we veel overeenkomsten. Nu is tijd voor ons een erg kostbaar goed dezer dagen dus het telefoontje naar deze mensen (en wat schroom om deze mensen lastig te vallen) hadden we uitgesteld. Uiteindelijk toch maar gebeld en vandaag een bezoekje afgelegd. Wat mooi! En wat inspirerend om te zien dat er nog meer mensen zo enthousiast allerlei ideeen en idealen tot uitvoer brengen.
Een ontzettend mooie omgeving van zo n 4 hectare geloof ik. Ze zijn eerst in het oude huis gaan wonen. Buiten de boel al gaan aanplanten en ondertussen de plannen gaan maken voor het huis. Ze hadden de tip gekregen om vooral eerst in het huis te gaan wonen en daar te kijken of de wensen en plannen ingepast konden worden. En daarna dus pas te gaan bouwen. Een buitenomgeving met knotwilgen, vogelstruweel, een ronde stilteplek, een grote poel en een kleinere, moestuintje, appelboomgaard, mispels enz. enz..

Zij hebben al ervaring met leemstucen (een kamer boven was al af) en gingen nu zelfs uit de poel eigen leem scheppen om dat tegen de muur te smeren. Coleur locale, coleur winkel was bijna hetzelfde! We hebben een grote grondboor meegekregen om bij ons ook eens wat boringen te verichten om te kijken of er leem zit. We verwachten het niet maar je weet maar nooit. We gaan over een paar weken op les. Helpen we hun met wat muren leemstucen en kunnen wij het van hun leren.

Verder veel informatie uitgewisseld over kachels, plantendaken, isolatiemateriaal e.d.. Gesprekstof genoeg dus.

Geen opmerkingen:

Zoekresultaten