zaterdag 13 juni 2009

pur of compriband

In een huis (iig het onze) zitten kieren. Met name langs en boven de ramen maar ook sommige aansluitingen van muren met het dak, of daar waar er leidingen door de muur gaan. De grote gaten hebben we gewoon dichtgestopt met de hennepvezelisolatie. Dat spul is goed scheurbaar en dan kun je er mooie gaten mee opvullen.
Vanuit milieuoogpunt is het dichten van kieren al een goede actie. Het bespaart energie. Ook moet je goed ventileren en dat bespaart je uiteindelijk ook energie. Lijkt wat tegenstrijdig maar dat komt door het volgende: het opwarmen van vochtige lucht kost meer energie dan opwarmen droge lucht. Goede ventilatie zorgt voor minder vochtige lucht in huis. Een beperkt aantal kieren kunnen zorgen voor wat ventilatie maar in ons geval waren het nog teveel kieren.

Voor de kleinere kieren is de geijkte oplossing pur. Een aannemer heeft standaard een doos spuitbussen achter in de bus staan. Probleem van deze pur is dat deze zich hecht aan de ondergrond en daardoor hergebruik van materialen moeilijker maken. Compriband in de kieren stoppen is dus een goed alternatief.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Zoekresultaten