zondag 4 april 2010

Bamboe lamellen


Een andere experiment wat we zijn aangegaan zijn bamboe lamellen met Willem Peijnenborg van PresieZ maatmeubelen. We willen graag lamellen (ivm huisstofmijt is gordijnen niet zo'n goede keus) voor de ramen. Alleen ook hier zijn we op zoek gegaan naar materialen die minder belastend zijn voor het milieu en dat was nog een hele zoektocht. We vonden uiteindelijk niets in de reguliere bouw of interieur wereld. We vonden wel Willem. Hij heeft van bamboe zijn specialiteit gemaakt. Normaal voor kasten, tafels e.d. maar omdat de bamboe geschild wordt en dus ook als een fineer verwerkt kan worden kun je er ook mooie stroken van maken. Grote gevaar is kromtrekken door de warmte, dus enige bewerking is wel nodig. Willem heeft van een plaat stroken gemaakt en die op verschillende manieren verwerkt. Wij hebben een rails gekocht en de verschillende lamellenstroken er aangehangen. Nu maar afwachten wat de zon met de lamellen doet.
Qua licht is het alvast erg mooi!

Posted by Picasa

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste,

hoe is het intussen gesteld met jullie bamboe lamellen? We zijn zelf ook op zoek naar een milieuvriendelijk alternatief voor kunststof...

Groeten
Anouk

Monique zei

We zijn erg content met het materiaal, kleur, licht enz. Wat nog tegenvalt is het hangen. Ze staan op dit moment nog wat rond. Mogelijk heeft dit gewoon tijd nodig. De ergste hebben we ook even met stoom van het strijkijzer behandeld en dat lijkt wel te helpen.

Zoekresultaten