zondag 31 oktober 2010

Warmtemuren

We zijn op de benedenverdieping beland en aldaar begonnen met het aanbrengen van de wandverwarming. Dit hebben we al op meerdere plekken in schuur en huis toegepast en zijn er erg content over. Naast het feit dat je geen radiatoren in je huis hebt, is het vooral een heel aangename manier van verwarmen. De wandverwarming straalt zijn warmte en dit voelt als zonnestraling. Je krijgt niet alleen warme voeten, zoals bij vloerverwarming, maar je hele lichaam wordt verwarmd.
Een ander voordeel heeft te maken met de gezondheid. In tegenstelling tot convectieverwarming, brengt wandverwarming geen lucht in beweging. Daardoor krijgen huisstofmijt en ziektekiemen geen kans.
Natuurlijk heeft het ook een milieu-effect. Stralingswarmte is vooral een voelwarmte: de kamertemperatuur kan hierdoor lager worden ingesteld, zonder dat het koud aanvoelt. Ook is er een groter temperatuurverschil tussen het water in de woonruimte en in de ketel, wat het rendement ten goede komt.
En dit scheelt in de portemonnee (in ons geval in onze houtvoorraad).
Die behaaglijkheid hebben we nog een extra dimensie gegeven. In de hoek van de kamer hebben we een bankje gemaakt waardoor we de leidingen laten lopen. Dat wordt ons knuffelbankje :)
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Zoekresultaten