zondag 27 oktober 2013

Serre

De serre is af. Heerlijk plekje voor mijn tomaten. Verder moeten we nog even kijken hoe we dit precies gaan gebruiken. Qua duurzaamheid is het idee van een serre dat je de opgewarmde lucht ook je huis in kunt trekken en zo dus ook in de winter van de zonnewarmte gebruik kunt maken.

We kregen van de gemeente nog een rekening voor de legeskosten van de serre. Ze hadden deze berekent op grond van de kostprijs van 56.000 euro. Dus als je een serrebouwer een offerte laat maken voor een serre zoals wij nu gebouwd hebben, betaal je ongeveer 56.000 euro.   Nu had ik mijn rekeningen nog eens voor de dag gehaald en kwam op een bedrag van 5.800 euro. Is toch een stuk aangenamer! Wil iemand nog zelf een serre bouwen, wij kunnen het dus goedkoper!
Een belletje naar de gemeente leerde ons dat ze niet echt rekening houden met zelfbouwers. Je mag namelijk niet alleen de werkelijke bouwkosten rekenen. Je moet daar een marktconform arbeidsloon tegen zetten, en nog flink wat opslag voor "het luxe product" (speciale schroefjes, bandjes enz).
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Zoekresultaten