maandag 13 juli 2009

Leemstuc

Afgelopen vrijdag hadden we Thomas Pijnenborg van Sebunga op bezoek om ons te helpen met de leemstuc en de wandverwarming. Ik had met name vragen over de afwerklaag maar daar zijn we vrijdag niet aan toe gekomen.
De wandverwarming is wel gelukt en daar waren de tips ook erg welkom. De volgorde is als volgt:
* Strips op de muur.













*Tussen de strips de eerste laag leemstuc er op zetten. Het kan blijkbaar ook in één laag maar voor een onervaren stucer is dat niet aan te bevelen en erg frusterend omdat de leem er dan weer net zo snel van de muur komt als dat je deze er op zet. In deze leemstuc is stro verwerkt voor de bewapening. Qua verhouding is leem en zand moet deze vrij zanderig zijn. (dit in tegenstelling met de afwerklaag die eigenlijk zo veel mogelijk leem moet bevatten).


* Vervolgens de slangen bevestigen (in vaste patronen). *Dan de tweede laag leemstuc *en op en een krimpnetje..dit gaan we nu zo verder toepassen op de rest van de muren en dan krijgen we nog een sessie voor de afwerklaag (hoe zorg je dat de leemstuc afwasbaar wordt, welke effecten kun je toepassen enz)
Posted by Picasa

2 opmerkingen:

Unknown zei

Ha Monique, leuk project! Wat zit er achter de verwarming? gaat er niet ontzettend veel warmte verloren doordat het de muur in trekt?
Gr, Wilbert

Monique zei

Achter de verwarming zit hout en isolotatie en opnieuw hout (houtskeletbouw). De leem is een goede geleider en trekt dus de warmte naar binnen.

Zoekresultaten