dinsdag 26 februari 2008

Welstandscommissie, deel 1


...
Het bouwplan voldoet niet naar het oordeel van de welstandcommissie.
Toelichting:
Van de bestaande hoofdmassa blijft met deze hoeveelheid aanbouwen erg weinig over waardoor de aan- en bijgebouwen niet meer ondergeschikt te noemen zijn. De achteruitbouw met deze hooggeplaatste ramen draagt ook niet bij tot een ondergeschikte uitstraling van de bijgebouwen.
Door de toepassing van zoveel houten bekleding voor de gevels en de hoeveelheid sedum dakbedekking in combinatie met glazen daken en pannen daken is het uiterlijk aanzien ingrijpend veranderd en onrustig geworden. Samenvattend is de commissie van mening dat het geheel te onrustig is geworden en dat de bestaande karakteristiek te zeer wordt aangetast.

De commissie adviseert om veel beheerster met de bestaande bebouwing om te gaan en de toevoegingen rustiger en samenhangender vorm te geven. Dit is mogelijk door de bestaande hoofdmassa minder aan te tasten, de aantastingen/aanbouwen aan de hoofdmassa meer af te stemmen op de bestaande hoofdmassa en achter het glazen tussenlid de nieuwe materialen te introduceren.

Wij verzoeken u dan ook gewijzigde tekeningen in te dienen, waarbij rekening is gehouden met bovengenoemde opmerkingen. Zodra deze aangepaste tekeningen in ons bezit zijn, zullen wij uw aanvraag opnieuw in behandeling nemen.
...

Onze kanttekeningen hierbij:
de commissie moet volgens ons vooral kijken of een gebouw mooi is en past in zijn omgeving. Uit de opmerkingen van de commissie komt alleen naar voren dat ze niet teveel veranderingen willen. We zullen ze het binnenkort eens persoonlijk vragen.

Geen opmerkingen:

Zoekresultaten