dinsdag 7 februari 2012

Bouwvragen.nl sociaal

Bouwvragen.nl is bedoeld als een gemeenschap oftewel community.
Enerzijds richten we ons op iedereen in de bouw, maar het is waarschijnlijk realistischer om in eerste instantie de zelfbouwers en semi-professionele klussers als bezoekers te verwachten.
De zelfbouwers zijn typisch mensen met veel vragen, maar ook de mensen die al veel uitgezocht en geleerd hebben.
Zij zullen ook eerder belangeloos hun kennis delen. Professionals in de bouw zijn vaak terughoudend, omdat ze het enerzijds druk hebben, en anderzijds hun kennis beschouwen als een bedrijfsmiddel.
We hopen dat er toch regelmatig vakmensen op bezoek komen, om vragen te beantwoorden. Het is niet alleen het weggeven van kennis, het is ook een manier om de aandacht te trekken. De site werkt namelijk met profielen, dus je kunt altijd vrij makkelijk achterhalen hoe actief en betrouwbaar iemand is, en op welk webadres meer informatie te vinden is.
Het sociale netwerk dat www.bouwvragen.nl wil zijn, heeft een aantal interessante mogelijkheden voor haar leden. Het werkt namelijk met reputatie-punten. Hierdoor word je als actief lid beloond voor je inspanningen - je kunt zelfs speldjes verdienen - maar je wordt ook herkenbaar. Vragen en antwoorden van dit soort mensen mag je gerust hoger achten dan die van toevallige bezoekers, is de gedachte.
Daarnaast maak je het systeem interessant voor mensen die hun brood verdienen in de bouw. Als ze actief zijn, worden ze als zodanig herkend, en zullen andere bezoekers eerder geneigd zijn om dit soort mensen in te huren, of om van hen spullen te kopen. Zo wordt iedereen er beter van!
Voor mensen die actief zijn op Twitter: door je te abonneren op @bouwvragen krijg je alle nieuw binnengekomen vragen te zien. Zit er iets tussen, waar je verstand van hebt, dan kun je meteen naar de site om te antwoorden.
Je kunt zelfs vragen stellen via Twitter: als je je richt aan @bouwvragen, komen deze tweets als vraag op de site terecht.
We hopen op een grote belangstelling, en we hopen dat we een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan de bouwwereld!

Geen opmerkingen:

Zoekresultaten