maandag 13 februari 2012

Permacultuur en crowdfunding

In onze tuin proberen we de principes van permacultuur toe te passen. Het woord permacultuur is een samengesteld begrip van de woorden permanente agricultuur en permanente cultuur. En het gaat daarbij om toepassing van diversiteit, 7 verschillende plantlagen en gebruik van zon, water, wind.
Het is ook een manier om zoveel mogelijk de natuur het werk laten doen en dat te faciliteren. De combinatieteelt (afrikaantjes naast de aardappelen) is daar ook een voorbeeld van. Of wat denk je van mais, boontjes die op de maistengel naar bovengroeien en courgette die de grond vrij houdt van onkruid.

Vandaag kreeg ik een berichtje over een boek van permacultuur wat via crowdfunding wordt uitgegeven. Dat betekent dat kopers en makers elkaar direct kunnen vinden en ervoor zorgen dat , in dit geval, het boek wordt uitgegeven.
Mooi principe, mooi interessant boek dus volgt hieronder wat informatie.

In mei verschijnt het uit het Duits vertaalde boek Holzer's permacultuur. De waardevolle informatie van een leven lang observeren en uitproberen brengt Holzer samen in dit boek. Wie het leest zal popelen om zelf aan de slag te gaan.
- De uitdaging - Crowdfunding
Uitgeverij Jan van Arkel geeft het boek in elk geval uit. Maar met een normale calculatie komt de verkoopprijs op 29,95. Te duur eigenlijk. Als ruim duizend mensen een boek bestellen voor 19,95 kan de verkoopprijs omlaag, misschien tot zelfs 14,95! Daarom zoeken we 1000 mensen die van te voren intekenen op dit prachtige boek.


Halen we de duizend niet? Dan gaat de prijs omlaag tot 24,95 of 19,95. Er is altijd effect. Door te bestellen betaalt u zeker niet meer dan 19,95. Voor de calculatie zie BEREKENING . Wij zoeken ‘ambassadeurs’ om deze boodschap te verspreiden in hun achterban, bedrijven die willen intekenen voor tien of twintig exemplaren, media die dit idee willen uitdragen en mensen die inschrijven voor zichzelf. Wie zich inschrijft voor 19,95 krijgt niet alleen een exemplaar van het boek, maar zorgt ook dat het boek meer aandacht krijgt en een breder publiek bereikt. Dat is pure reclame voor permacultuur.
Permacultuur - het boek In dit boek komen alle aspecten van Holzer’s aanpak aan bod, niet alleen hoe je een holistisch systeem opzet, maar ook allerlei praktische details:
hoe zet je een permacultuursysteem op
welke planten en fruitbomen kies je
hoe maak je bedden en vijvers
hoe huisvest je dieren en laat je ze meehelpen met boeren
hoe kweek je gemakkelijk paddestoelen en nog veel, veel meer.
- Wat moet u doen?
Als u mee wilt doen vindt u hier een BESTELFORMULIER . Het is een incassoformulier dat u volledig ingevuld moet opsturen naar info@janvanarkel.nl . Uw geld wordt dan in mei geïnd en vervolgens krijgt u het boek portvrij toegestuurd. Ook kunt u deze file HOLZER'S PERMACULTUUR naar andere (mogelijk) geïnteresseerden sturen zodat de actie een succes wordt.

http://www.janvanarkel.nl/nieuw/holzerspermacultuur.html


Geen opmerkingen:

Zoekresultaten